Mat og drikke
Du kan ha høyrt om Sunnfjordingen som alltid må “Ete fysst”. Det finst ulike tolkningar av uttrykket, men fakta er at det ofte kan være ein fordel å ete først. Ein ser alt klarare når ein er mett og tilfreds. Så kva er spesielt for Sunnfjord?
Her som andre plassar står det raspaballar på menyen på torsdagar. Då handlar det ikkje om kven som har den koselegaste cafèen, men dei beste raspeballane (komlene)
Hausten er tid for fårikål, sosekjøt og sauehaue, eller smalahåve som det òg heiter. Flådde og tørka sauehaue, (eller svidde) er ein spesialitet i Sunnfjord. Finn deg eit smalahovelag og bli med på middag på ein rustikk restaurant. Kraftverket restaurant på Jølstraholmen er ypperleg.
Våren og sommaren er det havets delikatesser som er tingen. Når Tønna i Bygstad arrangerer havets festbord fra juni og ut august, kjem folk fra alla kantar.
Hos Askvoll Delikatesseforretning ute på kaial på Røyset, får du fersk fisk, skalldyr og på fredagar også sushi! (best å bestille) Du kan få langtidsheva ferske brød, ostar og skinke. deilige salatar og allskens
Ei anna overrasking er Leonards Forlaaving med døgnopen ostebutikk, der ingen kunne tru, ein grusveg ned frå butikken på Hellevik. Sjekk for neste arrangement med bugnande buffeet i den koselege og intime løa.
Det same gjeld for VisitDalsfjorden i Dale (i Sunnfjord). Med tradisjonell mat fra lokale og ferske råvarer, levert av Dalsfjordmat, vil ein ikkje gå glipp av eit arrangement i det koselege naustet, det gamle slaktehuset på Tross.
VisitFjordkysten og Sunnfjord har gode tips til
Her er VisitFjordkysten og Sunnfjorfjord sine tips::
https://www.fjordnorway.com/no/mat-og-drikke?regions=the-fjord-coast-and-sunnfjord